KAKO DO LEPIH I POŽELJNIH USANA


Zima je period kada vaše usne postaju posebno osetljive. Lakše pucaju, suše se, nisu tako nežne… Koža na usnama je znatno tanja u odnosu na druge delove tela, a takodje, znajte da vaše usne nemaju lojne žlezde. Zato traže posebnu negu. 



Birajte pažljivo preparate koji će prijati vašim usnama i izbegavajte navike koje će pokvariti izgled, složićete se, jednog od najvažnijih ženskih aduta!

Hidratacija
Usne traže stalnu hidrataciju kako se ne bi sušile i bile daleko od privlačnih. Zato – pijte dovoljno vode, naravno, ne samo zbog usana, već i zbog važnosti hidratacije celog tela.
Prestanite sa navikom oblizivanja usana. Pljuvačka ima u sebi enzime štetne za prirodni zaštitni sloj usana. Lizanjem skidate taj zaštitni sloj i usne se tako lakše suše.

Koristite balzam za usne  
Odaberite balzam koji sadrži vitamin E, še buter, ulje badema ili kokosa, Ovi sastojci su garant da ćete na usne staviti kvalitetan proizvod. Dame sa osetljivijim usnama mogu da koriste balzame sa kamforom. Nije loše da povremeno usnama podarite celonoćnu negu tako što ćete namazati deblji sloj Pantenol ili neke slične vitaminske kreme, i ostaviti preko noći.

Piling
Postoje pilinzi koje možete nabaviti u apoteci, ali ga možete uraditi i uz pomoć malo šećera polurastopljnog u mlakoj vodi. Trljajte nežno masom masirajući usne. Lepo ih isperite i nanesite labelo. Ne preterujte sa čestim pilinzima, dovoljno je jednom nedeljno. Mogu uzrokovati crvenilo i dodatnu osetljivost usana.

Sunce
Jeste da ga u ovim hladnim anima baš i nema mnogo, ali treba znati da su usne još osetljivije na sunčeve zrake od ostatka lica i tela. Zato i na njih stavljajte balzame sa zaštitnim faktorom. U poslednje vreme se pojavio veliki broj ovakvih preparata na tržištu, a posebno je bitno imati ih pri ruci leti.



Skidajte šminku
Ako karmin dugo stoji na usnama, može osušiti usne, naročito ako se radi o onom “cement varijantama” i dugotrajnim ruževima. Šminku skidajte s lica čim stignete kući, i naravno obavezno pre odlaska u krevet. Ako baš ne možete bez karmina, birajte one koji u sebi imaju vitamine i ulja poput onih u balzamima za usne, nešto kao “2 u 1”.


Нема коментара:

Постави коментар