KAKO IZABRATI I NANETI HAJLAJTER

Želite blistavi popularni sjaj na jagodicama?
Hajlajter je šminka koja  zaista pravi razliku! Probajte, ako već niste!
Važno je da je hajlajter pažljivo odabran,da ima finu ravnomernu teksturu i naravno, da ste odabrali odgovarajuću nijansu.
Nanet na strateška mesta u adekvatnoj količini, uz malo veštine, hajlajter pruža svež, čio, vedar, zdrav, odmorniji pa i mladji izgled.
pixabej
Kako izabrati hajlajter
MASNA KOŽA  - Za vas su hajlajteri u prahu – lakše se nanose i duže traju na licu. Masnu kožu obično prate proširene pore, pa i tu treba biti oprezan: hajlajter nanosite na jagodice, a izbegavajte čelo, bradu i predeo oko nosa gde su pore najizraženije. Birajte slabije pigmentovane hajlajtere sa malo diskretnog odsjaja.
SUVA KOŽA -  Više će vam pristajati kremasti i tečni hajlajteri, mada ako je koža dobro pripremljena i nije dehidrirana, ni oni u prahu nisu loš izbor.Za dame sa svetlijim tenom i hladnijim podtonom, najbolji su hajlajteri nežnih rozikastih odsjaja i bisernih nijansi. One sa tamnijim  tenom,, bolje će izgledati ako koriste hajlajter zlatnih, bronzanih i bež tonova.

Kako naneti hajlajter

Hajlajter u prahu:  Za nanošenje hajlajtera u prahu koristite rastresitu četku za blendanje srednje veličine za one mekše i svilenkastije hajlajtere koji su više pigmentovani. Za one tvrđe, treba vam gušća četka sa čvršćim dlakama.
Kremasti hajlajter:  Za kremastu teksturu odličan je Beauty Blender, naročito ako ne želite jak intenzivan efekat na licu, već malo blaži. Kremati hajlajter je odličan za početnike – sa njim je teže napraviti grešku. Fino mogu da posluže i neke od četki kojima se nanosi tečni puder ili korektor, 
Hajlajter se nanosi na mesta koja hoćete da istaknete i  to su uglavnomjagodice, deo iznad gornje usnesredina čela, srednja linija nosa i sredina brade.
Hajlajter ispod donje linije obrva takođe je odličan potez!
Pogledajte dobar tutotijal (video) o tome kako naneti hajlajter:
Kako staviti hajlajter  
piksabej

Нема коментара:

Постави коментар