Med je, moglo bi se reći
jedan najsavršenijih proizvoda prirode. Med sadrži minerale, aminokiseline, kiseline kao što su mravlja, jabučna, limunska
,kompleks vitamina B…
Specifičnim načinom pravljenja, pčele med pretvaraju u gotovo pravi
lek I tako med čine nezamenljivim u ljudskoj ishrani.
Med je poznat po tome što daje snagu i jača koncentraciju. Kada
osetite malaksalost ili slabost uzmite malo blagotvornog meda.
Kako konzumirati
med
Med jedite drvenom ili plastičnom kasičicom, nikako metalnom. Preporučljivo
je da malo meda rastvorenog u čaši tople vode popijete ujutru na prazan stomak.
Med je izutetno blagotvoran za probleme sakožom. Koristite ga kao
masku za osetljivu kožu lica, mažite na zglobove ako imate slabu cirkulaciju,
masirajte medom povrede na koži ili njime namažite predeo oko rana ili povreda.
U zimsko vreme, kada su prehlade češće, nikako ne zaboravite na med!
Nekada je bolji od klasičnih antibiotika iz apoteke jer bakterije na med teško
postaju otporne.
Lekovitost koja je skoro univerzalna
Jedna kašika meda ima oko 25 kalorija, što je malo više od kalorija u belom šećeru na primer, ali je med zdrav i hranjiv u odnosu na veštački šećer.
Med uspešno poboljšava moždane funkcije, ublažava tegobe sa probavom, ublažava probleme sa zubima, dobar je saveznik u borbi sa čirevima, artritisom…
Nezamenjiv je ujačanju imuniteta I otpornosti organizma jer sadrži velik broj vitamina, minerala, aminokiselina i biljnih zaštitnih supstanci - bioflavonoida.
Takodje, ako se bavite sportom ili radite fizički zahtevan posao, med mora biti na vašoj trpezi redovno. Još su ga stari Grci koristili za jačanje uoči svakih Olimpijskih igara.
Zato ne zaboravite, kašičica meda svakog dana čini vas jačim I zdravijim!
Нема коментара:
Постави коментар