Ako Vam je dosadilo da kajganu pržite na uobičajen način, evo recepta:
Potrebno Vam je svega pola sata da pripremite ovaj ukusan i hranljiv doručak ili večeru.
Umutite mikserom 6 jaja, pola šolje brašna, pola kašičice soli, šolju mleka i bibera po ukusu.
Za to vreme zagrejte rernu na 230 stepeni.
Pripremite četvrtasti pleh koji ćete podmazati uljem a onda posuti brašnom.
Izručite smesu sa jajima koju ste umutili, a preko stavite narendani kačkavalj, malo seckanog svežeg luka i komadiće propržene slanine. Po šelji, možete dodati komadeće filea od paprike.
Pecite oko 20 minuta. Kada se ispeče, urolajte ovu pečenu kajganu u rolat. Isecite i služite sa paradajz salatom ili drugom salatom po želji uz jogurt.
Prijatno!
Napomena: Ako nemate navedene sastojke, umesto slanine možete staviti proprženu šunku, a umesto kačkavalja fetu sir. Takodje, ako volite, umesto luka možete staviti sitno naseckane kisele krastavčiće.
Potrebno Vam je svega pola sata da pripremite ovaj ukusan i hranljiv doručak ili večeru.
Umutite mikserom 6 jaja, pola šolje brašna, pola kašičice soli, šolju mleka i bibera po ukusu.
Za to vreme zagrejte rernu na 230 stepeni.
Pripremite četvrtasti pleh koji ćete podmazati uljem a onda posuti brašnom.
Izručite smesu sa jajima koju ste umutili, a preko stavite narendani kačkavalj, malo seckanog svežeg luka i komadiće propržene slanine. Po šelji, možete dodati komadeće filea od paprike.
Pecite oko 20 minuta. Kada se ispeče, urolajte ovu pečenu kajganu u rolat. Isecite i služite sa paradajz salatom ili drugom salatom po želji uz jogurt.
Prijatno!
Napomena: Ako nemate navedene sastojke, umesto slanine možete staviti proprženu šunku, a umesto kačkavalja fetu sir. Takodje, ako volite, umesto luka možete staviti sitno naseckane kisele krastavčiće.
Нема коментара:
Постави коментар