VITAMIN C ZA KOŽU

Poznato je da vitamin C usporava starenje kože, bori se protiv bora, štetnih slobodnih radikala, kožnih upala ali i sprečava smanjenje nivoa kolagena u koži.
Limun je jedan od najpoznatijih izvora vitamina C

Primenom vitamina C - koža je postaje zaglađenija i toniziranija. Nisu slučajno naše bake koristile maske od kriški kivija i limuna koji su puni vitamina C.
Preparati koji sadrže visoke koncentracije vitamina C su delotvorni ali neretko skupi pa vam zato preporučujemo da sami napravite delotvorne maske za lice koristeći vitamin C u prahu.
C vitamin u prahu možete kupiti u apotekama, ali možete koristiti i tablete vitamina C koje treba da sameljete u prah. Tablete vitamina C po tabli ne se mogu naći i po ceni od tek 100 dinara.
Najjednostavnije da pomešate jednu kašiku vitamina C u prahu sa pola kašike filtrirane vode. Ovu masku stavite na lice i pustite da deluje oko 10 minuta izbegavajući područje oko očiju.
Masku potom skinite nežnim pokretima peškirom koji ste natopili u mlaku vodu.
Za delotvornije rezultate pomešajte kašiku vitamina C u prahu, gel iz ampule vitamina E i nekoliko kapi vode. Utrljajte masku kružnim pokretima na suvo lice i pustite da deluje do 10 minuta. Isperite mlakom vodom.
Rezultat je koža sa manje vidljivim borama nakon mesec dana primene ovih maski jednom sedmično.
Foto Pixabay

Нема коментара:

Постави коментар