NEGA KOŽE NA PROLEĆE

Poznato je da je kožalica i tela najlošijeg kvaliteta na proleće. To je zbog toga što zimi dugo boravimo u zatvorenom, koža se isušila, a priliv hranljivih materija i kiseonika do ćelija kože je sporiji.

Tokom hladnih dana, ćelije kože su se sporije obnavljale, isto kao i  kosa i nokti. Zato je, u ovom periodu pre ranog proleća, potrebno da svom telu i koži nadoknadite najpre izgubljenu tečnost,a potom i vitamine i minerale. 

To se postiže konzumiranjem citrusnog voća,  kao antioksidanasa, a onda i mleka i mlečnih proizvoda zbog nadoknade važnog kalcijuma.

Dermatolozi savetuju da u  ishranu uključite jaja zbog važnog gvožđa, kao i svež kupus ,šargarepu kako biste  nadoknadili vitamin A. 

Koristite kantarionovo, maslinovo i bademovo ulje . U kombinaciji sa limunovim sokom možete ih primeniti koristiti za negu kože blagim nanošenjem na sve delove tela. 

Za izgled zdrave kože izuzetno su važne higijenske i navike u ishrani.  Obavezna su tri obroka i dve užine dnevno i dovoljan unos tečnosti (1,5 - 2 l dnevno). Važno je upražnjavati fizičku aktivnost, dva-tri puta nedeljno, minimum od po pola sata.

Preporučljivo je i  piti crni i zeleni čaj,  uveče čašu crnog vina... Sve te materije mogu da pozitivni utiču na zdravlje kože, i da je učine  čistijom i lepšom.

Pored svega navedenog, ne zaboravite da redovno negujete svojukožu kvalitetnim preparatima nezavisno od godišnjeg doba,  Kvalitetna nega kože podrazumeva pravilno čišćenje i hidriranje.

Pogledajte naš članak o Alverde preparatima:  ALVERDE KOZMETIKA 



FOTO: PIXABAY 

Нема коментара:

Постави коментар