Celulit na stomaku! Šta možete da uradite?

Celulit na stomaku ume da bude vrlo uporan problem i realno, nije baš lako rešiti ga se.

Osim genetske predispozicije, protiv koje malo toga možemo da uradimo, tu su naravno i  drugi faktori kao što su stanje posle porodjaja, nepravilna ishrana, neaktivan život...

U ovim navedenim uzrocima leži i rešenje problema.

Dakle, ako se premalo krećete, moraćete da počnete da se bavite nekim vidom rekreacije, bar tri puta nedeljno.

Drugo, smanjite grickalice, naročito slane, veštačke šećere, beli hleb, slatkiše, a posebno stvaranju celulita doprinose pušenje i kafa.



Čarobnog štapića nema kao ni instant rešenja. Celulit je jednostavno stvar koja ide sa savremenim načinom života, i retke su ženske osobe koje nemaju ovaj problem. Nemoguće je potpuno se odreći kafe, čajeva ili zadovoljstva u vidu slatkiša i nekada odlaska u Mek Donalds...

Medjutim, ako ste se nedavno porodili i imate celulit na stomaku, ne očajavajte. Brzo ćete se vratiti u prethodno stanje i ne opterećujte se celulitom već uživajte u vašoj bebi. Ako dojite, to je još jedna stvar koja će Vam pomoći, jer dojenje pozitivno utiče na sveopšte stanje organizma žene.

Dijeta, makar i drastična i agresivna, neće Vam mnogo pomoći. Za celulit je najvažnija fizička aktivnost! Trbušnjaci su obavezni!

Jedna od metoda za skidanje celulita sa stomaka je masaža.

Masirajte svoj stomak, kada god imate priliku. To možete da radite pod tušem, hladnijom vodom, kružnim pokretima u  smeru kazaljke na satu. Redovnom masažom ćete bar malo uspeti da razbijete  masne naslage koje uzrokuju celulit.

Masaža stomaka ubrzava i poboljšava prokrvljenost i na taj način pomaže da krvotok lakše izbaci toksine i suvišnu tečnost iz tog područja.

Bilo bi dobro da nabavite neku čvršću lufu za kupanje i ručni masažer, mada stomak možete da masirate i rukama.

Masažu bi trebalo da praktikujete bar 2 do 3 minuta,  jednom dnevno, a efekat ćete povećati ako pri masaži upotrebljavate kremu protiv celulita. Ne morate kupovati ultra skupe kreme protiv celulita, jer su one potpuno bezvredne ako i dalje uveče na spavanje odlazite sa kesicom čipsa ili kikirikija.

Izbegavajte gazirane i zašećerene sokove već pijte limunadu bez šećera, ili zeleni čaj, svakog dana.

Uključite u svoju ishranu što više voća, povrća, mahunarki, jaja, ribe. Jedite što manje pržene hrane.

Budite uporni i srpljivi i rezultat će doći! Srećno!

Нема коментара:

Постави коментар