KAKO IZABRATI PRAVE MINDJUŠE


Nije baš uvek lako odabrati nakit koji će odgovarati i stajati Vam baš onako kako ste zamišljali ili videli na reklamnom plakatu. Ako foto – modelu s reklame neke mindjuše super stoje, ne znači da će i Vama.  



Kada je reč o mindjušama, jako je bitno da vodite računa o obliku lica najpre, a zatim i da izaberete one koje se slažu uz Vaš  ten pa i bolju kose.

OVALNO LICE
Ako imate ovalno lice, oblik koji je najzahvalniji, možete od mindjuša nositi gotovo sve! Najlepše će Vam stajati biserne naušnice, alke I tačkice. Bilo koju dužinu mindjuša da izaberete, nećete pogrešiti!

OKRUGLO LICE
U ovom slučaju gledajte da nadjete I kupite mindjuše koje će vašem licu dati “uglove”. Birajte modele sa uglovima i tankim dizajnom. Viseće mindjuše takodje će Vam odgovarati, naročito ako imaju neke uglaste detalje ili oštre ivice.



SRCOLIKO LICE
Ovaj oblik lica sličan je ovalnom. Ipak, uže je pod jagodicama, čelo je malo šire, a brata oštra. Nosite mindjuše koje  su gore uže, a u donjem delu se šire, kao što je oblik suze, piramide, kupe…

ČETVRTASTO LICE
Četvrtasto lice zahteva modele mindjuša koje imaju veću dužinu od širine. Najbolje je da pronadjete one sa uvijenim delom pri dnu, okrugle male mindjuše, pa i velike ovalnog oblika.

PLAVA KOSA I SVETAO TEN
Dame sa svetlom puti i plavom kosom najviše prostaje srebrni nakit. Dobro pašu detalji poput ružičastih ili tirkiznih kamena ili cirkona na mindjušama. Takodje, preporučljivi su I biseri i perle u istim bojama. Odlično će Vam pristajati poludrago kamenje sa smedjim tonovima kao što je ćilibar. Tople nijense narandžastog, u materijalima od kojih se mindjuše prave, istaći će Vaš ten.



TAMNA KOSA – SVETAO TEN
Crnkama svetle boje kože lica odgovara i zlatni i srebrni nakit, pa tako i mindjuše. Neka zlatne mindjuše  imaju na sebi kombinaciju crvenog kamenja. Takodje, srebrne mindjuše sa safirima, biserima, štrasom ili kristalima savršeno će Vam odgovarati.




SMEDJA I TAMNA KOSA I TAMAN TEN
Smeđokosim ženama s tamnijim tenom odgovara najviše zlato. Mindjuše od ovog metala naglasiće im bju kose i lica. Odgovaraju im takodje i tamnosmedji biseri ili perle, kao i drago kamenje poput tigrovog oka. Neka neko od ovog kamenja bude na vašim mindjušama.


Нема коментара:

Постави коментар