KAKO PREBOLETI RASKID



Sigurno je prekid emotivne veze može biti jako teško iskustvo. Kako biste se brže oporavili, morate što pre preuzeti upravljanje nad svojim životom.
Morate nastaviti dalje i pomiriti se s činjenicom da je medju vama gotovo!


Evo saveta, kako lakše proći kroz faze koje slede posle raskida:

Tuga

Sigurno ćete se osećati ljutito, povredjeno, izdano...Nije ništa čudno jer ste u vezu ili brak mnogo ulagali. Ovaj osećaj besa i ljutnje normalan je pre nego prihvatite kraj. Ne opirite se ovim osećanjima, već se sa njima izborite iprevazidjite ih hrabro!

Nemoguće je kontrolisati baš sve

Kada prihvatite ovu istinu, biće Vam lakše da prebrodite raskid. Razmišljanje o opcijama koje su se mogle desiti u slučaju da ste ostali zajedno-nikuda ne vode. Prošlost ne možete promeniti ali možete sadašnjost i budućnost.

Posvetite se svojim potrebama 

Treba vremena da tuga prodje. Stavite u tom bolnom procesu sebe na prvo mesto. Udovoljavajte sebi, posvetite se aktivnostima koje Vam prijaju, uradite nešto što ste oduvek želeli, otputujte u daleku zemlju na primer...

Praštanje

Ovo je najvažniji korak u preboljevanju partnera. Pokušajte iz sve snage volje da oprostite bivšem, jer će Vas u suprotnom to opterećivati i kočiti u daljem životu. Gubićete važnu energiju koju biste mogli da usmerite na nešto lepše i pametnije.

Odluke, odluke...

Ako sa bivšim partnerom  imate decu, nemojte nikako dopustiti da  ispaštaju. To što ste oprostili ne znači da ste zaboravili kako Vas je napustio, ali frustracije ne iskaljujte na mališanima. Neka vidjaju oba roditelja i neka sami procenjuju vaše kvalitete.


Prihvatanje raskida

Ovo je završna faza i korak u kome ćete mirno moći da sagledate sve što vam se dogadjalo. Prihvatili ste raskid, oprostili, prevazišli bes, posvetili se sebi, naravno bez prenosa frustracija na svoje najmladje.
Sada ćete konačno moći da shvatite da vaša veza ili brak ipak nisu bilo toliko savršeni kao što ste mislili i da je najbolje što je svako otišao svojim putem.

Нема коментара:

Постави коментар