Kako letovati sa što manje para?




Kako otići na letovanje, sa što manje para?  Nije retkost da je kućni budžet prilično ograničen u vreme ekonomske krize.

Zato dobro  proučite ponude što većeg  broja turističkih agencija i obavite malo istraživanje uporedjivanjem cena.

Kako najjeftinije na letovanje?

Smeštaj  najviše košta, naročito ako izaberete hotel. Ako želite da uštedite, izaberite privatni smeštaj, pansion ili smeštaj u studiju.
Najjeftiniji smeštaj je u kampu, naravno ako volite da boravite u šatoru ili kamp prikolici.
Uštedite i biranjem lokacije smeštaja. Soba koja je malo udaljenija od plaže biće jeftinija, pa ako Vam ne smeta malo dodatnog pešačenja, eto prilike za smanjenje troškova!
Ako smeštaj birate na licu mesta, možete se i pogadjati oko cene.



Hrana

Izdaci ishrane su takodje značajna finansijska stavka. Ako ste smešteni u studiju koji imaju kompletno opremljenu kuhinju,  odvojite malo vremena za kuvanje, i eto uštede jer su primorski restorani često jako skupi.

Posećujte forume

Čitajte što više foruma o oceni letovališta i o tomekoliko košta smeštaj u mestima gde bisteda idete.  Možete tražiti i preporukeod prijatelja.

First minute i last minute

Štednja je  moguća i kada  letovanje rezervišete po sistemu “first minute”,a tada ćete dobiti i mogućnost plaćanja na rate. Rezervacijom smeštaja  pre početka sezone, možete uštedeti,  do 40 posto.
Letovanje u predsezoni takodje obiluje popustima ,a ako ne zavisite od toga kada će Vam na poslu dati termin godišnjeg odmora, probajte da uštedite i po sistemu last minute.

Нема коментара:

Постави коментар