Kako se boriti protiv akni i bubuljica





One znaju da iznenade baš u nezgodno vreme – pred matursko veče, doček Nove godine ili odlazak na neku vrlo važnu zabavu! Da, to su akne ili bubuljice!



Ipak, ne paničite ako nemate neki preparat koji će Vam u tom trenutku pomoći, jer nešto od onoga što ćemo Vam mi preporučiti, sigurno imate u kući odnosno kuhinji. Evo kako se reštiti bubuljica i akni na prirodan način:

Med

Med je poznat  po svom antibakterijskom svojstvu a to je ono što bubuljicama nikako ne prija. Dakle, stavite malo meda na bubljicu i ostavite da deluje oko 15 minuta, pa isperite vodom. Ako imate, u med možete dodati malo cimeta. Ova mešavina dobra je kao maska za negu masne kože.



Sirće 

Pomešajte jednake količine sirćeta i vode, umočite u rastvor komadić vate i tapkajte preko i oko bubuljice. Sirće će umanjiti crvenilo i nadutost kože. Najbolje je koristiti jabukovo sirće.



Soda bikarbona

Osim za kolače, soda bikarbona je korisna i u borbi s bubuljicama. Koristite sodu bikarbonu tako što ćete je pomešati sa malo vode i time pilingovati problematične delove kože, nekoliko minuta, što će pomoći koži lica da diše i da odstrani nečistoće. Važno je samo da vam lice bude vlažno pre početka pilingovanja.Na kraju, lice isperite mlakom vodom.



Beli luk

Zgnječite čen belog luka i dodajte mu malo tople vode. Ovu mešavinu stavite na bubuljicu i držite da deluje svega 5 minuta. Odmah ćete videti promenu na bolje.



So

U šolju tople vode staviti kašiku soli. Umočite tupfer u rastvor i stavite kao oblig na bubuljicu. Nakon 15 minuta operite vodom.

Нема коментара:

Постави коментар